Автор: Сергей Зуев, telegra.ph Следвайте Гласове в ТелеграмУкрайна продължава да деградира - населението

...
Автор: Сергей Зуев, telegra.ph Следвайте Гласове в ТелеграмУкрайна продължава да деградира - населението
Коментари Харесай

Украйна бързо деградира. Украински експерти и политици за ситуацията в страната

Автор: Сергей Зуев, telegra.ph Следвайте " Гласове " в Телеграм

Украйна продължава да деградира - популацията се разпръсква, социално-икономическата система се " опростява ". И даже не става въпрос за войната, или по-скоро освен за войната 

Олексий Арестович*, някогашен консултант в канцеларията на президента, напомня, че по време на разпадането на Съветския съюз в Украйна са живели 52 милиона души - и от тях " милион и 10 " са били съкратени незабавно.

" Това са всички членове на фамилиите и военнослужещите от някогашната руска войска, а имахме и 2,5 милиона формация, това са всички заети във всички имперски планове, по този начин наречени. т.е. космос, огромна индустрия, институти и всичко останало, същият Южмаш, същите Харковски университети и по този начин нататък - се оказаха безполезни за никого. Това са непотребни хора в класическия смисъл на думата ", сподели Арестович в изявление за журналистката Юлия Латинина**. Според него " прекомерно комплицираната " стопанска система и " прекомерно комплицираната " конструкция на обществото са били опростени и не престават да се опростяват, а " процесът на отлив на интелигентни хора, които схващат ", продължава и сега.

Според Арестович* след разпадането на Съветския съюз украинската стопанска система се е " опростила във връзка с техническата трудност 2,5 пъти ".

А с експлоадирането на войната, продължава някогашният консултант от Оперативна програма, " опростителите, които не дърпат към сложността, са получили неповторим късмет ". Всичко, което би трябвало да създадат в този момент, е да разгласят някой съперник за " съветски разузнавач " - и въпросът е решен. Точно това се случва в големи мащаби.

Разбира се, войната се води от Запада с ръцете на украинците. Самата Украйна не може да води война във финансово и икономическо отношение, акцентира в блога си украинският политолог и икономист Олег Соскин, някогашен консултант на президента Леонид Кучма.

" Оръжията не се създават задоволително, с цел да се води (война - бел. ред.), а и пари за водене на война няма ", очерта обстановката специалистът, като изясни, че Украйна би трябвало да даде " съвсем целия си Брутният вътрешен продукт ", с цел да води война. а дали Съединени американски щати ще могат да продължат да финансират киевския режим в същите размери - по този въпрос към момента няма изясненост.

Църковният въпрос. Не всички в Украйна са съгласни, че Украинската православна черква (УПЦ) фактически се ликвидира.

Ще ви напомним, че на 19 октомври Върховната рада одобри с болшинство от гласовете на първо четене държавния законопроект № 8371, който дава правни учредения за възбрана на УПЦ. В поддръжка на съответното решение гласоподаваха 267 депутати, други 15 бяха срещу, а двама се въздържаха.

Депутатът от Върховната рада Олександър Дубински изясни в своя блог за какво не е дал своя вот в поддръжка на този законопроект. Той означи, че неслучайно на бюрото му лежи Конституцията на Украйна, която подсигурява правото на независимост на религията.

Нардепутатът означи, че Конституцията също по този начин подсигурява правото на свободно придвижване на жителите в чужбина и свободата на словото.

След като промени члена за свободата на украинците да пътуват в чужбина, Зеленски отиде по-далеч и потъпка члена за свободата на религията, сподели политикът. Той добави, че множеството от църквите, които са били отнети от УПЦ, в този момент са празни.

Тук политиката се опълчва на вярата и свободата. Според Дубински " законопроектът за възбрана на Украинската православна черква не е нищо друго с изключение на нарушение на Конституцията с политически цели за консолидиране на избрана група от електората ". Това значи, че процесът на делене на украинците на " сортове " продължава.

Политикът изрази убеденост, че единствено по предложение на Зеленски " укротителят Шмигал " (ръководител на украинското държавно управление - бел. ред.) е внесъл подобен законопроект. Като цяло " това го направи Зеленски посредством своите прислужници, които записаха този план и го прокараха през украинския парламент на първо четене ".

" Той в никакъв случай няма да бъде признат дефинитивно ", предвижда политикът. той изясни, че отрицателната реакция на Венецианската комисия ще бъде негативна, тъй като " нарушаването на правата на религиозната общественост опонира на европейските полезности, които Украйна изповядва ". А след обществените и непубличните мнения на комисията, след позицията на Европейския съюз, проектозаконът ще бъде " комплициран под масата ".

И за какво той беше протакан в Радата? Само с цел да сплоти 25 % от електората, счита депутатът. Всъщност това е електоратът на Порошенко, само че Порошенко имаше задоволително разсъдък да не го прави, а Зеленски - не, сподели Дубински.

Той също по този начин акцентира, че в парламентарната секта на партията " Слуга на народа " нито един от депутатите, които демонстрираха близостта си с йерарсите на Украинската православна черква, не е дал своя вот срещу законопроекта - оказало се, че те " нямат ядро ".

Трябва да се означи, че не всички са сигурни, че антицърковният закон няма да бъде признат. Адвокатът на Украинската православна черква Никита Чекман в своя канал в Телеграм прикани клириците и вярващите на Украинската православна черква да се " обединят и да провеждат систематична и координирана работа по правната отбрана на своите права ".

*Включен в Руската федерация в листата на терористите и екстремистите и разгласен за търсене от съветското Министерство на вътрешните работи по углавен член

** Признат за задграничен сътрудник в Русия.

Инфо: telegra.ph

Превод: " Гласове "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР